Türkmen katili rusya’nın konsolosluğu önünde basın açıklaması yapıldı

Kahramanmaraş Caddesinde bulunan Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanlığı önünde toplanan teşkilatlar, slogan atarak Rusya Federasyonunun Trabzon Başkonsolosluğuna doğru yürüdü. Ülkü Ocakları Trabzon İl Eğitim Birimi Başkanı Erhan Özçakır, polisin geniş güvenlik önlemleri eşliğinde teşkilatlar adına yaptığı açıklamada, Hatay’ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenlerinin Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran’ın binlerce milis desteğiyle Suriye ordusu tarafından yok edilmeye başlandığını söyledi. Bölgede yıllardır süren Türk varlığına son verilmeye çalışıldığını vurgulayan Özçakır, “Hükümetin bir an önce gerekeni yapması lazım. Dedemiz Süleyman Şah’ın türbesini güneye taşıdığınız gibi, Türkmen Dağı’nı da Ankara’ya taşımanın planını mı yapıyorsunuz? Neyi bekliyorsunuz? Neyi hesaplıyorsunuz? Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız ama Türkmen Dağı kadar çaresiz kalmayız, kalamayız, kalmayacağız. Hükümet ne gerekiyorsa bir an önce yapmalıdır” ifadesini kullandı. Özçakır, Fransa’da 120 kişi öldüğü zaman dünyanın ayağa kalktığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Bizim yanı başımızda, kendi şehrimizde öz kardeşlerimize, soydaşlarımıza karşı açık bir şekilde zulüm ve katliam yapılıyor. Buna Müslümanlar olarak biz sessiz kalıyoruz. Rusya, İran açık bir şekilde Esed’e destek veriyor. Gemilerini, tanklarını, uçaklarını gönderiyor. Eğer bir Müslüman’ın ayağına diken batıyorsa ve sen hala yerinde rahat uyuyorsan, senin Müslümanlığından, Türklüğünden şüphe edilir.”  teşkilatlar, açıklamanın ardından İl Başkanlığına yürüdü ve dağıldı.

Türkmen katili Rusya ve İran’ı protesto edildiği yürüyüş ve basın açıklamasına;

Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanı Mihrab Altınışık, MHP Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar, Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah Atasoy, Araklı Ülkü Ocakalrı Başkanı Embiya Cevahir, Ktü Öğrenci Derneği Başkanı Emirhan Bostan, Beşikdüzü Ülkü Ocakları Başkanı Miraç Manzak, Ktü Fef. Öğrenci Derneği Başkanı Enes Özcan,Torul Ülkü Ocakları Başkanı Osman Yılmazer ve yüzlerce Ülkücü katıldı.

AKCAKURT.COM
Akçaabat Ülkü Ocakları Basın – Yayın Birimi

Resimlerin tümünü görmek için tıklayınız

Yoruma kapalı.